Passau – prijetno mestece na jugu Nemčije, ki je znano kot “mesto treh rek”. Na sotočju rek Donave, Inn in Ilz, leži prečudovito srednjeveško mesto, bogato trgovsko stečišče in znano tudi kot univerzitetno mesto. Prebivalcev je skoraj 51.000 in od tega je 12.000 študentov.

Ogled iz vodne perspektive je prava atrakcija za turiste. Občudovali smo urejenost okolice, krasnih stavb in njihove namembnosti.

Staro mestno jedro leži na ozkem polotoku sotočja Donave in Inna, na malem hribčku nad njim pa se bohoti katedrala Sv.Štefana.

Pred katedralo Sv.Štefana

Katedrala Sv. Štefana je največja baročna katedrala severno od Alp in premore orgle s 17.974 cevmi in ​​233 registri, kar jih uvršča med največje katedralne orgle na svetu.

Največje slovenske orgle v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma imajo 73 registrov, orgle v katedrali Sv. Štefana pa jih imajo 233 in 17.974 piščali.

Reke občasno tudi poplavljajo, kar je lepo razvidno iz prikaza na mestni hiši- imenovani Wasserstand. Zadnje močne poplave so bile leta 2013.

Kot znamenitost: v tem mestu je od leta 1892 do 1894 živel tudi Adolf Hitler.

Ozke uličice, ki prepletajo stari del mesta, so dokaj mirne. Le redke trgovinice s spominki ti pritegnejo pozornost.

Dobra družba se povsod najde!

Odlično vidna barva rek v sotočju. Donava je temnejša, Inn pa svetlejši. Ilz pa se tukaj ne vidi, je pa povsem temne barve.

Prijetno vreme je polepšalo ogled tega mesta in dobre volje smo se odpravili naprej proti Češki.