Čudni časi – koronski časi! Prepoved gibanja izven svoje občine je prizadela masikoga. Imamo srečo, da živimo v cerkljanski občini, kjer je lepih kotičkov narave v izobilju. Imamo gore,planine, hribe, imamo gozdove, ravnice in polja, lepe vasice, jezera, veliko kolesarskih in sprehajalnih poti, gradove in parke….

Tako lepega popoldneva bi bilo škoda neizkoristiti. Kratek sprehod po odmaknjeni in prijetno skriti Štefanji gori, je bilo zelo prijetno. Razgledi tu so tako lepi, da velikokrat obstojiš in samo strmiš.

Zlati macesni, zelene smreke, srebrne jelke,…

V ozadju pa priprave na zimo – prvo zasneževanje smučišč na Krvavcu.

Na soncu so nas žarki prijetno pogreli, na tleh pa že opazimo bližino zime.

Pašnike so krave že zapustile in zvok zvoncev je utihnil do naslednje pašne sezone. Tišina tu je prav globoka.

Pokrajina je valovita, primerna za sprehode. Opazovanje okolice nas preseneča na vsakem koraku. Gozdovi, jase, vrtače, kamniti zidovi, gozdne stezice in vaške poti,….

Na zahodu – mogočni Storžič

Na severu pa Kočna, Grintavec, Skuta in desno Kalški greben

Na vzhodu pa znameniti Krvavec, ki je v teh časih močno oblegan. To je kraj, ki nam jeseni nudi čudovite razglede na morje megle v dolinah. Da prečudovitih sončnih zahodov sploh ne omenjam 🙂

Na Štefanji gori je lepo opazovati menjavanje letnih časov. Opazovati pomladno prebujanje, poletno dozorevanje, jesensko umirjanje in zimski počitek narave.

Doživetje te okolice se te dotakne na prav poseben način.