Vsi si že močno želimo vrnitve v “normalne” čase, z možnostjo potepanja po Sloveniji in izven nje. Ker pa trenutno to še ni mogoče, si lahko izdelamo načrte, kam po tem koronskem času. Ena izmed mnogih idej je obisk vzhodnega dela Slovenije, ki je meni eden ljubših.

Prvi postanek: Čokoladna vas pri Mariboru

Čokoladni glamping ob Limbuškem nabrežju v Krajinskem parku Mariborsko jezero je novo naselje treh vrst glamping hišk, poimenovanih po vrstah kakava. Čokolada se prepleta v njihovi zgodbi na vsakem koraku.

Tu lahko uživaš z čokoladnim ginom in pivom, čokoladnimi zajtrki, čokoladno klobaso, čokoladnimi masažami in čokoladno kopeljo, pa tudi nad čokoladno kozmetiko,

Naslednji postanek: Špičnik in obisk srca med vinogradi. Tu brez kozarčka dobre kapljice ne gre…

Od srca med vinogradi pa na otok ljubezni. V neposredni bližni Beltinec se nahaja ta priljubljena izletniška točka – v Ižakovcih natančneje.
Ponaša se s plavajočim mlinom na reki Muri in brodom, ki prikazuje starodavni način prečkanja reke Mure

Nadaljujemo pot po Prekmurju. Bogojina , ena izmed vasic strnjenih ob glavni cesti. Znana je po Plečnikovi cerkvi in predvsem po vinskih kleteh in dobrem kmečkem turizmu, prijaznih ljudeh in lepi naravi.

Na jugovzhodu Goričkega lahko postanemo ob Bukovniškem jezeru,
ki poleg ribolova nudi možnosti za počitek, sprehode, kampiranje, piknik in športne aktivnosti. Torej s kolesom ali brez, tu ti ne bo dolgčas.

Simpatično lepe hiške, krite s slamo, privlačijo mnoge poglede.

Vinogradi levo in desno, polni belih grozdov, ki bodo predelani polnili vrče na bogato obloženih mizah po prekmurskih gričih in ravnicah.

Da se umiriš, le tu obsediš:)

Popotnik postoj – te vabijo mnoge lepe izletniške točke po Prekmurju.

Za zaključek pa še obisk razglednega stopla v Lendavi, kjer pogled seže vse od lendavskih goric do porečja Mure, po ravninah in gričih, od Avstrije, Madžarske vse do Hrvaške. Mogoče še obisk toplic in za malico na bograč,…

Zaenkrat potujemo lahko le v mislih, a upanje na boljše čase nas ohranja pozitivne in polne pričakovanj novih dogodivščin……