Tretja najmanjša država v Evropi in tudi najstarejša republika na svetu. Mesto leži na vzpetini Titano, višina je 739 metrov in kar je očitno: iz San Marina je prečudovit razgled na vse strani neba. Vse do morja, mest in gradov na sosednjih vzpetinah do zaneženih Apeninov,…

Republika meri le 61 kvadrantnih kilometrov. Nahaja se izven Evropske unije, celotno območje je “dutyfree”, kar pomeni, da so cene bolj ugodne kot drugje v Italiji.

Meni osebno se je porajalo vprašanje: od česa živi tako majhna državica ? Izvedela sem , da so vzrok banke. Tu banke sprejemajo denar bogatašev iz tujine in ga spretno obračajo. Država je tako premožna, da je samo socialna pomoč brezposelnim 800 € mesečno.

Praznično okrašene ulice, trgovinice, lokali in trgi, so lično urejene.

Brez pic v Italiji ne gre.

Kaj se je dogajalo to advetno nedeljo ne vem, a bilo je pestro. Sprevod čudnih likov se je vil po ulicah mesta in požel ne malo začudenja.

Mesto se nahaja za obzidjem in ima tri obrambne stolpe, ki dandanes služijo čudovitim razgledom.

Ulični umetniki so veliko prispevali k prazničnem vzdušju.

Dan se je počasi poslavljal, nas pa je čakalo slovo od Italije. Lep izlet je bilo potepanje po italijanskih mestih v tem adventnem času. Lepa mesta, dobra kulinarika, prijetno vzdušje, dobra družba, le kaj bi si lahko še več želel v teh čudnih časih…. 🙂

This entry was posted in Ostalo.