Da so medvedi zaščitni znak mesta Freising, opazimo na vsakem koraku.
Arhitektura hiš je tipična za ta okoliš. Vsaka hiša si bi zaslužila svojo fotografijo, a bi jih bilo preveč.
Po ogledu mesta Freising smo šli v pivovarno Weihenstephaner.
Vsaki vrsti piva pripada drugačen kozarec. Kot vidite pivo se razlikuje tudi po barvi in po stopnji alkohola- original helles (5,1% alkohola) , hefeweissbeer (5,4% alkohola) in vitus (7,7% alkohola)
Pred ogledom sejma smo obiskali tudi znamenito Kölnsko katedralo. Res je vredna ogleda.
Za ogled sejma potrebuješ več dni, kajti vsaka stojnica ti nudi preizkušanje vzorcev, spoznavanje novih okusov in proizvodov znanih živilskih industrij.
Najprivlačnejši razstavni prostor in tudi najbolj obiskan je bil poln sladkorja in raznoraznih sladkarij.
Izdelovanje lizik v živo je pritegnilo marsikateri pogled mimoidočega.
Vrste rižev so me presenetile. Da obstaja toliko vrst?
Vrste vodk zbranih iz različnih delov sveta.
Sendvič, da te kap.
Vso hrano si lahko poizkusil, tako da iz sejma nismo odšli ne lačni in ne žejni.
Na poti domov pa je sledil še obisk Lind čokoladnice. Tam smo preizkusili čokoladno pivo, ter ogromno izdelkov iz njihove dobre čokolade.
Muzej čokolade.
Nürnberg ponoči. Mogoče ga kdaj obiščemo tudi podnevi.
Polni lepih vtisov smo se vrnili na sončno stran Alp.
Prispevek je prispevala hčerka Maja.