Takšnega nedeljskega razvajanja bi se lahko hitro navadila.  Izlet proti obronkom Pohorja, kosilo na lepi kmetiji, čas preživet med prijaznimi ljudmi in predvsem ob z domačimi dobrotami obloženi mizi,….

IMG_8710ihuiuh

 Kmetija Urška je sinonim za dobro, kaj dobro – najboljšo nagrajeno slovensko turistično kmetijo. In to ne kar tako.

IMG_86892332

Topol sprejem, gostoljubnost in prijaznost Urške, je bil bil zelo dober začetek obiska te kmetije.  Lepo opremljena soba, kateri je zakurjen kamin dajal pravo domačnost, pa so olepšale malenkosti  kot so mačice, svečka v mahu, stara domača deska. Zelo lepo… Da domače peneče vino ne omenjam. Njami…

IMG_8692fgtdf

Dobrote, ki so pripotovale iz kuhinje, sodijo v sam vrh kulinarike. Kmetija je samooskrbna in vse pridelajo doma. Od jajc do lešnikov, zelišč, mesa, zelenjave in vina,sokov,… ni da ni.  Le po mleko hodijo k sosedu in iz njega delajo domače jogurte, skute , sire,.. Poleg sestavin je čutiti tudi  ljubezen, ki jo kuharica Vilma vloži v vsako jed posebej.  Na krožnike postrežejo jedi, ki so že davno utonile v pozabo , kot tudi jedi, ki jih je mogoče poskusiti samo pri njih. Tako dobro že dolgooo nisem jedla! Tokrat smo za predjed dobili jezik v marinadi na rukoli, domačo salamo,suho klobaso, mlad sirček, vloženi zeleni orehi in pohorsko bunko. Poleg domačega kruha!!  Sledili dve juhi: tokrat domača goveja in čudovita- cvetlična juha!!  BeFunky Collage

Med obrokom nas je prišla pozdravit tudi gospa Vilma, kuharica, ki nam je  razložila od kod sestavine in kako do tako dobrih jedi. Recepti pri njej niso skrivnost. Rada jih deli med ljudi.

Za solato sezonski regrat z krompirjem in domačimi jajčki. Z bučnim oljem in domačim kisom.

IMG_8701uhui

IMG_8702jkh

Današnja glavna jed: v oblicah pečen krompir s slanino, blitveni cmoki, svinska ribica v čebulni omaki, baby beef  z zelenjavno, skutno skorjico.

 Kot posebnost naj omenim, da se jedi tu strežejo samo na domači keramiki iz Prekmurja. In na domačem lesu. Pristno in domače!

IMG_8706uihuih

Ne bi želela preskočiti sladice, ker je bila božansko dobra. Strnjenka iz domačega jogurta, vložene kutine z orehi, presni bonbončki in krhlji domačih jabolk.

Obisk te kmetije res toplo priporočam, ker ga ne boste zlepa pozabili!!!