Če se hočemo pozimi pogreti z rušovcem, je zdajle pravi čas, da si priskrbimo vršičke rušovca in njegove mlade storžke.
Vsako leto jih naberem na Krvavcu, kjer vršičkov nikoli ne zmanjka.
Pogled proti Veliki Planini, tja bomo šli nabirat cvetove rožic za planinski čaj. Tudi to nabira zdaj.
Plast vršičkov damo v čist kozarec za vlaganje (večji), nato dodamo plast sladkorja in tako ponavljamo postopek do vrha kozarca. Za dva meseca postavimo na sonce. Dobro odcedimo, vršičke splaknemo z žganjem, sirupu dodamo še preostalo žganje. Premešamo in natočimo v čiste steklenice.
Ruševca nikoli ne ostane, vedno ga zmanjka.
Kamniški vrh in dolina Črne pod Veliko planino.
Ljubljanska kotlina
Cvetja je na Krvavcu veliko, vendar toliko in takšnega kot na Veliki planini tu ni.
Šenčur, Kranj in Blegoš v ozadju.