Italija, naša soseda, dežela neštetih skritih kotičkov, z možnostmi raziskovanja le- teh, odkrivanja tradicionalnih vrednot, lepot narave, odlične kulinarike,…. vsega v izobilju. Tokrat smo odkrivali lepote pete Italije. Deželo Apulijo smo doživeli in da spomin ostane neokrnjen, naj nas fotografije popeljejo tja dol, vsakič ko se nam tega zahoče….

Pri postanek so bile Lecce. Imenovane tudi južno italijanske Firence. Prijazno mestece polno baročnih stavb, čudovitih uličic in prepletanja bogate zgodovine, ki jo odkrivaš na vsakem koraku.
Lecce je bil naseljen že od časa cesarja Hadrijana in rimskega cesarstva. V poznejši zgodovini je mesto osvojilo nešteto imperijev, vključno s Saraceni, Langobardi, Slovani in Ostrogoti.

Porta Napoli

Ulice polne življenja, Kljub ozkosti, se tu začuti potrpežljivost tukajšnjih prebivalcev. Nikomur se tu ne mudi in vsi se zvrstijo na svojih poteh. Torej je umirjenost ljudi prvo presenečenje na jugu Italije.

Obisk delavnice izdelave lutk iz predelave bombažnih krp, nas je povsem očaral. Simpatični gospod nam je razkazal in razložil celoten postopek, od krp do prikupnih lutk. Resda je postopek dolgotrajen, celo 3 mesece, da pride do končnega izdelka, lutke niso drage.

Zelenja je na jugu v mestih manj, je pa tisto toliko lepše in bolj opazno.

Piazza del Duomo

Balkončki in terase, kjer bi z veseljem posedal in opazoval življenje pod njimi.

Katedrala Sv.Marije

Utrinek sredinega večera v Lecci

Rimski amfiteater:
odkrit je bil šele leta 1929, zgrajen je bil že v 2. stoletju našega štetja in je imel zmogljivost 25.000 obiskovalcev. Občudovanja vredna stvaritev.

V skriti uličici italijanski tenorist Albano Carrisi, poznan iz skupine Al Bano & Romina Power, vodi svoj lokalček.

Kjer bi se želel skriti pred ostalim svetom,…..

Bazilika Santa Di Croce

Ko smo prvi večer zapuščali to šarmantno mestece, smo si želeli, da bi obisk lahko še malo raztegnili v noč, posedeli ob vabljivih vrtovih, ob kozarčku dobrega vina in ob lokalnih specialitetah.