Da lahko večkrat uživamo na istih potovanjih, lahko dosežemo le z obujanjem spominov. Tudi tokrat je tako. Po dolgem času se z fotografijami vračamo v čudovito pokrajino – Toskano. To je ena izmed redkih destinacij, ko mi že ob omembi njenega imena zažarijo oči in mi postane toplo pri srcu. Večkrat sem jo že obiskala, vendar vsakič drugače doživela.

Zadnje potovanje v osrčje Italije je bilo posebno doživetje. Prvič z avtodomom in prvič v lastni režiji s prijatelji. Že sama priprava na izlet nam je bila v posebno veselje. Združiti ogled toliko lepih krajev in znamenitosti v samo štirih dnevih, se mi je zdelo skoraj misija nemogoče. Vendar nam je v večini uspelo. Kar pa so ostale želje, pa bomo pustili za nove cilje v prihodnosti.

Potovanja so lepa: delajo nas srečne, v pričakovanju lepih dogodivščin, navdihujejo nas s pozitivno energijo, osvobajajo nas, ker pobegnemo iz enoličnega vsakdana, veselimo se novih odkritij, tako krajev, ljudi, kulinarike, zgodovine. Vedno nas kaj novega naučijo, torej nas res bogatijo.Da bi čim več doživeli v tem kratkem času, smo se na pot podali v popoldanskem času in se tako približali Toskani že prvi dan. Prenočili smo v kampu Bilancino in naslednje jutro polni pričakovanj usmerili avtodom proti jugu.

Naš prvi cilj je viden v ozadju. Stolpiči vidni daleč naokoli. To je lahko samo San Gemignano. Srednjeveški Manhattan je njegov vzdevek. Na vrhuncu slave je San Gemignano imel okoli 72 stolpov, ki so jih družine zgradile kot simbole njihovega bogastva in moči. Zdaj je stolpov le 14.

SAN GEMIGNANO:

Središče je namenjeno le pešcem, avtomobile pa je treba pustiti tik pred obzidjem, kjer je urejeno parkirišče.

Med obiskom je obvezen postanek na sladoledu, saj slovi daleč naokoli.

Trgovinice na vsakem koraku – kar kličejo po obisku in ogledu znamenitih izdelkov iz porcelana, oljčnega lesa, okoliških pridelkov sira, zelenjave, mesnih izdelkov, vina,…

V Toskani je takih čudovitih razgledov nešteto. Kamor koli se ozreš, oči počivajo in duša se polni 🙂

V pričakovanju naslednjega postanka!

“Živi danes. Ne včeraj. Ne jutri. Samo danes. Napolni svoje trenutke, ne prepusti jih jutrišnjemu dnevu.” – Jerry Spinelli