Drugi dan smo zgodaj vstali ter se polni pričakovanj odpravili novim dogodivščinam naproti.

Prvi cilj je bil Gagliano , kjer smo se sprehodili po tradicionalem podeželju južne Italije.

Občudovali smo rastlinstvo in vztrajnost domačinov, da kljub težkim razmeram uspevajo pridobiti iz narave čim več lokalnih dobrot.

V prijetnem sprehodu smo se spuščali proti morju, proti Ciolu,

vse do obale – zalivčka, kjer so nekateri tudi skočili med valove.

Pogledi iz mostu nad zalivom so bili osupljivo lepi. Kristalno čisto morje, klifi, rahel vetrič, kapre, ki rastejo skoraj na vsaki skali,… Tu ja narava res občudovanja vredna..

Lokalne dobrote domačina, ki nam je z veseljem razlagal njihovo uporabo. V zgornji vrsti so kapre, različni pridelki a vsi iz ene rastline. Spodaj pa sušeni paradižniki, jurčki in opuncija iz katere pridelujejo tako sok kot marmelado.

Delo domačina je tudi tale slika, ki prikazuje lepoto Apulijskega podeželja.