Gozdiček sredi travnatega pobočja – najhitreje opisana ciljna točka današnjega potepanja Maje.

Po legendi sta se za gozd na Zaplati prepirala dva kmeta. Eden od njiju je v jezi vzkliknil: »Hudič naj ga vzame!« V trenutku so se besede uresničile in peklenšček je z gozdom na hrbtu zdirjal proti goram. Ko je prišel do sredine, je pri sv. Jakobu zazvonilo. Hudič je izgubil moč in spustil breme sredi hriba.

Triglav na dosegu roke

Maja je v pot zagrizla v Preddvoru. Najprej v smeri proti sv.Jakobu, tik pred njim pa desno proti Potoški gori. Pot na Potoško goro je strma, a prijetna, ker je speljana med zanimivimi bukvami, v senci in z lepimi razgledi v dolino.

Z gozdom poraščen vrh Potoške gore ne nudi razgledov, ponudi pa prostor za počitek, senco in rahlo sapico, da si malo oddahnemo in nadaljujemo zastavljeno pot.

Zavetišče v Hudičevem borštu je preurejeno v nov planinski dom, ki je prijetna točka za postanek in počitek pri nadaljevanju poti na Kališče, ali drug zastavljen cilj.

Blog'o Hana | Hudičev boršt

Narava se prebuja

Najprimernejši čas za izbrano pot je pomlad ali jesen, saj se poleti sonce nasloni ravno v ta breg, pozimi pa je tu nevarnost plazov po travnatih pobočjih zelo velika in nepredvidljiva.