Naslednje jutro nadaljujemo z odkrivanjem zanimive Normandije. Vreme nas je presenečalo na vsakem koraku. Zato so slike nekatere v dežju, druge pa obsijane z soncem. Narejene so iz avtobusa, zato niso najlepše.

Kot prva znamenitost je bila vožnja čez veličasten most Pont du Normandy.

Pont du Normandy

Dolg je 2,2 kilometra in 900 m razpona med stebroma.Velika mojstrovina, ki je nekaj časa veljal največji most takšne gradnje na svetu.

Naslednji postanek v mestu Honfleur, za katera trdim, da je mesto z dušo.

Arhitektura, urejena okolica, prijazni ljudje, izložbe,da kar obnemiš,… tu se počutiš zelo prijetno, domače…

Povsem lesena cerkev, nešteto trgovinic z lokalnimi izdelki, kot je pijača Cidre pripravljena iz jabolk, značilni piškoti, ki se kar topijo v ustih,  slike lokalnih umetnikov, izdelki iz mleka, morskih dobrot,….  in še in še….

Zanimiva arhitektura

V Franciji podeželska mesta tekmujejo, katero je lepše okrašeno s cvetjem. Pri vhodu v mesto je pod tablo z nazivom kraja, tudi tabla, katera označuje kako se mesto potrudi z krašenjem. Ocene so od ena do pet rožic in prav zanimivo je videti, kaj vse jim uspe z marljivim delom.  Honfleur je  dokaz urejenosti.

Spet krave na domačem vrtu

In nadaljujemo pot – proti znani žganjekuhi – Calvados Chritian Drouin.

Tu so nas seznanili z pridelavo domačega žganja in nam celo priredili degustacijo njihovih  specialitet.  Da bomo Calvados okušali tudi doma, smo poskrbeli z nakupom pri njih. Zanimivo je, da je ta del Francije znan po jabolkih in njihovih izdelkih. Severni del Francije ( okolica Metza, Nancy) pa poznamo po marabelah. Tam nakupiš lahko vse kar pridelajo iz njih – žganje, marmelade, peciva, čaje, celo keramika je poslikana z njimi.  Tu pa je isto, le da je jabolko glavni proizvod.

Vožnja do naslednjega cilja je minila v občudovanju lepega francoskega podeželja.