Vračanje v Posočje – kjer se življenje upočasni, kjer se ustaviš , ozreš po čudoviti okolici in globoko vdihneš sveži zrak. Lepo je tu! Vsakič posebej občudujem te čudovite kraje pod krnskim pogorjem.

Ko se po močno serpentinasti cesti dvigneš na drežniško ravan, uzreš idilično vasico, kjer se ti spočijeta tako telo kot duša. Romarska cerkev Srca Jezusovega je središče vasice, okoli nje pa so prijetno urejeni domovi domačinov, ki vzorno skrbijo za okolico.

Kraji pod Krnom nam nudijo številne športne dejavnosti. Tam sva že kolesarila, raziskovala Koseška korita, obiskala planine v zaledju, plavala v Nadiži, a tokrat je bil na vrsti canyoning. Uro in pol dolg spust po potoku Kozjaku.

Skakanje čez slapove v kristalno čiste tolmune, abseiling čez visoke slapove, plavanje po potoku – vse to je del canyoninga. To nepozabno izkušnjo je tokrat doživel Lojz. In med potjo je utegnil nabirati še – gobe!

Osvežitve željni obiskovalci Soče

V vročem dnevu je bil obisk Napoleonovega mostu kot pika na i. Hladna sapica in noge v prijetno sveži Nadiži, sta bila zelo dobrodošla! Bolj pogumni pa so raziskovali Nadižo pod vodo….

Izjemna gradnja te naše vezi s preteklostjo. Kakšni strokovnjaki so gradili ta most, da še danes služi svojemu namenu. Občudovanja vreden objekt je bil zgrajen leta 1812.

Za zaključek dneva pa le še obisk domače gostilne in en velik gurmanski užitek z lokalnimi dobrotami……